Wat is rooibosthee nu exact?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is rooibosthee nu exact?

Rooibosthee is een drank die wordt gemaakt van de blaadjes van Aspalathus linearis, een struik die alleen in een klein gebied, het Cedergebergte, in Zuid-Afrika voorkomt. Rooibos heeft een zeer kenmerkende volle en aromatische smaak die erg populair is. Daarnaast bevat de drank hoge concentraties aan onder meer anti-oxidanten.

Hoe wordt rooibosthee gemaakt?

De struik is geen familie van de gewone theeplant. De struik heeft felgroene blaadjes die eigenlijk meer op naalden lijken. Tijdens het verwerkingsproces kleuren deze naalden roodbruin waar Rooibos zijn naam aan te danken heeft. Het produceren van de rooibos lijkt veel op dat van gewone thee.

De blaadjes en soms ook twijgjes worden met de hand geplukt, fijngestampt en dan geoxideerd. De fijngestampte blaadjes oxideren, dat wil zeggen dat ze worden blootgesteld aan de lucht. Daarna wordt rooibos gedroogd in de hete Afrikaanse zon en krijgt het de typische rode kleur en is de thee klaar voor gebruik en kan jij genieten van de volle kleur en heerlijke smaak van deze gezonde drank.

 

Hoe is de rooibosthee ontdekt?

Net zoals bij veel andere producten, is niet exact bekend wie op het idee kwam om deze struik te gebruiken om er thee van de maken. We weten wel dat het bergvolk van de Khoi-stam in Zuid-Afrika al 3.000 jaar geleden rooibos thee dronk.

Heden ten dage is het de meest populaire drank in Zuid-Afrika. Het wordt daar zowel warm als koud gedronken, suiker en melk zijn optioneel. Door de Engelse kolonisten, die toch al bekend stonden als fervente theedrinkers, werd deze bijzondere thee al snel ontdekt en gewaardeerd in de 18e eeuw. Inmiddels genieten mensen over de hele wereld van een kopje rooibosthee. Als jij het nog niet hebt ontdekt, raden we je zeker aan om het eens te proberen! Bestel eenvoudig een pakje Sonnigdal via onze webshop!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen