Hoe zet je een goed kopje thee?

Hoe zet je een goed kopje thee?

Thee is een zeer geliefd drankje in Nederland en dat is goed te begrijpen, want thee is erg gezond en lekker. Bovendien wordt theedrinken geassocieerd met gezelligheid en een moment van ontspanning. Maar wist je dat rooibos thee nog veel rijker van smaak kan zijn dan de meeste Nederlanders tot nu toe dachten? Hier volgen een paar tips om het perfecte kopje thee te zetten.

 

Temperatuur van het water

Als het water te koud is, kan de thee niet goed trekken en zal de thee uiteindelijk nauwelijks smaak hebben. De temperatuur waarop thee wordt gezet is dus erg belangrijk. Thee wordt vaak gezet met veel te heet water, maar dit probleem kan bij rooibos thee niet voorkomen. Rooibos thee kan prima worden gezet met kokend water, dus op 100 graden Celsius. 

 

Hoe lang moet de thee trekken?

De tijd die een thee nodig heeft om goed te trekken verschilt per theesoort. Rooibos thee heeft circa 3 tot 5 minuten nodig. Dit is een kwestie van smaak. Rooibos thee bevat geen looistoffen. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat thee bitter wordt wanneer het te lang trekt. Omdat rooibos thee deze stoffen niet bevat, kan het geen kwaad om het zakje langer in de theepot te laten.

 

Smaken toevoegen

Je kunt ook eens proberen om een klein beetje verse gember met honing in de thee te doen. De smaak zal dan iets zoeter worden. Ook een beetje sap uit een limoen past goed bij rooibos thee. In de zomer kun je met ijsblokjes ijsthee maken. De thee moet dan wel eerst heet trekken. 

 

Thee weer prima opwarmen

Wanneer je een heerlijke pot vol thee heeft gezet, zou het zonde zijn als deze al is afgekoeld terwijl je nog niet klaar bent met genieten. Om de thee langer warm te houden, kun je voor je begint met thee zetten eerst even de theepot omspoelen met een beetje kokend water. Daarnaast kun je een theelicht onder de theepot plaatsen of een theemuts gebruiken. Zo blijft de thee langer warm. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen