Grote droogte in Zuid-Afrika en schaarsere rooibos

  • Geplaatst op
  • Door Sonnigdal
  • 0
Grote droogte in Zuid-Afrika en schaarsere rooibos

U heeft het nieuws vast meegekregen over de droogte in Zuid-Afrika. In de afgelopen weken is dit land regelmatig in het nieuws geweest wegens de droogte en de ernstige gevolgen daarvan.

Elk jaar is er een terugkerende regenperiode van mei t/m augustus. In 2017 is voor het derde jaar op een rij weer veel te weinig regen gevallen. De grote gevolgen daarvan zijn voor de West Kaap en zijn inwoners nu merkbaar geworden. Zo is er inmiddels in Kaapstad een limiet gesteld op het dagelijkse gebruik van water. Ook het Cedergebergte, zo’n 200 km ten noorden van Kaapstad, waar de rooibosvelden zich bevinden is opnieuw getroffen door droogte.

Rooibos oogst

Deze omstandigheden hebben tot veel lagere oogsten dan gebruikelijk geleid. Rooibos is dan ook nog schaarser geworden. De rooibosplant groeit uitsluitend in de West Kaap en de prijzen van dit  bijzondere natuurproduct, zullen daardoor verder stijgen. Zeker tot medio dit jaar kunt u echter uw vertrouwde Sonnigdal rooibos natural en rooibos lemon nog bestellen tegen de huidige prijzen.

Wegens de schaarste zal Green Rooibos dit jaar tijdelijk niet beschikbaar zijn.  

Laatste pakjes Green Rooibos Lemon & Ginger

Wel hebben wij nog een kleine voorraad van de Green Rooibos Lemon & Ginger. Deze kunnen we aanbieden tegen een gereduceerde prijs. Als u deze wilt bestellen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen