De gezonde eigenschappen van rooibosthee

De gezonde eigenschappen van rooibosthee

Thee bevat als natuurlijk product gezonde stoffen die ons lichaam nodig heeft. De meeste theesoorten bevatten echter ook de stof theïne (net als cafeïne in koffie). Die stof is minder geschikt voor mensen die theïne moeten vermijden, dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een hoge bloeddruk.
Rooibosthee bevat helemaal geen theïne, omdat de struik waarvan rooibosthee gemaakt wordt, niet verwant is met de theeplant. Rooibos bevat weinig looizuur (tannine) wat in gewone thee zorgt voor een bittere smaak. Rooibosthee bevat wel veel andere mineralen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

Welke positieve stoffen bevat rooibosthee?

Rooibos thee is rijk aan antioxidanten. Bij antioxidanten spreken we over de verzamelnaam van een aantal vitamines. Antioxidanten nemen vrije radicalen weg in het lichaam. Deze agressieve stoffen die in het lichaam kunnen voorkomen, kunnen in ongunstige gevallen schade veroorzaken aan cellen en weefsel. Ook hebben ze een negatieve invloed op het immuunsysteem.

Verder bevat rooibosthee ook mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. IJzer is een belangrijk mineraal bij de vorming van de rode bloedlichaampjes. Indien men onvoldoende rode bloedlichaampjes heeft, wordt dit aangeduid met bloedarmoede. Moeheid is bijvoorbeeld een van de symptomen van bloedarmoede.

Calcium is een bouwstof voor de botten. Bij onvoldoende calcium in het lichaam worden botten broos en kunnen fracturen makkelijker ontstaan. Magnesium heeft een positieve werking op de weerstand van het lichaam als geheel. Ook wordt aan magnesium toegeschreven dat het een goede nachtrust bevordert.

 

Rooibosthee is ontspannend

Net als bij de andere theesoorten ontspant het lichaam door het drinken van de warme vloeistof. Dat kan een aangenaam gevoel opleveren, waardoor een goede nachtrust kan worden bevorderd. Het feit dat rooibosthee geen theïne bevat, maakt het meer rustgevend dan andere dranken.

 

Zuid-Afrikaanse Rooibosthee

Wil je de heerlijke biologische rooibosthee van Sonnigdal ervaren? Bestel dan eenvoudig in onze webshop!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen