Clanwilliam: dé rooibos hoofdstad van de wereld

Clanwilliam: dé rooibos hoofdstad van de wereld

De populariteit van Rooibosthee is de laatste jaren flink gestegen. Zowel thee- áls koffieliefhebbers die minder cafeïne willen drinken stappen steeds vaker over op deze bijzondere thee. Dé rooibos hoofdstad van de wereld is Clanwilliam in Zuid-Afrika. Dit is namelijk de enige streek ter wereld waar rooibosthee groeit.

 

Clanwilliam 

Het dorpje Clanwilliam ligt onderaan het Cedergebergte. Het hele dorp leeft van de rooibosproductie. Het is een van oudste dorpjes van Zuid-Afrika. Als toerist kun je je er ook prima vermaken. Er zijn allerlei attracties rondom rooibos te vinden. Denk aan een een museum, een oude gevangenis en het produceren van rooibosthee. Ook is er een grote dam te vinden, veel Kapenaars komen hier in het weekend naar toe.

 

Rooibosthee in sakkies

Rooibos struiken komen voor in Zuid-Afrika en dat maakt de thee een typisch Zuid-Afrikaans product dat gekenmerkt wordt door een volle aromatische smaak. Je kunt de thee drinken zoals je gewend bent. Rooibosthee bevat in tegenstelling tot gewone zwarte en groene thee géén cafeïne maar veel antioxidanten die een gunstige werking hebben bij onder meer stress. Sonnigdal Rooibosthee wordt verkocht in sakkies waar je naar eigen smaak honing, suiker, melk of citroen kunt toevoegen. In de warme zomermaanden is Rooibos ijsthee een prima verfrissende en bovendien dorstlessende drank.

 

Rooibosthee is anders

Het grootste verschil met groene én zwarte thee is dat Rooibos afkomstig is van een struik in het Cedergebergte. In oktober staat de struik met mooie gele bloemetjes in bloei, het zijn echter de naaldjes die gebruikt worden om thee van te maken. Na een zorgvuldig verwerkingsproces wordt de thee in de sakkies gedaan en is het klaar om gedronken te worden. Je kunt een sakkie Rooibosthee nooit te lang in het water laten. Rooibos geeft immers géén bittere nasmaak, zoals dat soms met groene of zwarte thee wel het geval kan zijn.

 

Afgekoelde thee terug opwarmen

Je kunt 's ochtends een pot rooibosthee zetten en deze laten afkoelen. Het is geen enkel probleem om de thee in de loop van de dag terug op te warmen. Niets van de smaak gaat verloren. Uiteraard warm je de thee niet op in de magnetron maar zet deze gewoon even op het vuur. Zo blijven de kwaliteit en smaak bewaard.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen