7 Tips om te ontstressen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Relax, Thee
  • 0
7 Tips om te ontstressen

Dat kleine momentje ontspanning is ontzettend kostbaar. We hebben het druk in ons leven. Onderzoek wijs uit dat Nederlanders meer aandacht voor zichzelf willen. Teveel aan het hoofd, drukke agenda's, hoog prestatiegehalte op het werk, lage energie; vaak lukt het niet om te ontspannen. Stress is een veelvoorkomend probleem. Het stressen over stress wellicht nog groter. Stop alle hectiek en ga ontspannen met een lekker kopje rooibos thee!

Tips voor minder stress

Om ongedwongen te relaxen en zodoende ook gezonder te leven, geven wij je zeven tips om te ontstressen.

1. Het uiten van emoties

Opkroppen heeft weinig zin. Het ontneemt erg veel energie om gedachten en zorgen voor jezelf te houden. Uiten is een goed middel om zorgen, aannames en gedachtes letterlijk naar buiten te werken. Denk aan sport - een intensieve workout, of aan muziek - meezingen of dansen bij een cursus, of aan buitensport - klimmen, rennen, springen om je lichaam aan het werk te zetten. Endorfinen komen vrij, waardoor je je opgelucht, vrolijk en sterk voelt.

2. Haal bewuster adem

Dat klinkt minder vreemd dan het lijkt. Veel mensen blijken 'hoog' adem te halen. Diep ademhalen echter, masseert de buik en zorgt voor een lagere bloeddruk. Je hartslag stabiliseert en je komt meer tot jezelf. Een moment per dag voor jezelf nemen om ademhalingsoefeningen te doen is raadzaam. Inademen tot de bodem van je longen en tot rust komen.

3. Creëer een goede sfeer

Thuis komen in een prettige omgeving zorgt al voor minder stress. Maak het comfortabel: kamerplanten, fijne muziek, rustige kleuren. Ergens in een aangenaam hoekje zitten met een kop Sonnigdal Rooibos thee erbij en even van het werk ontkoppelen. 

4. Weg met de apparaten

Apparaten als laptop's, pc's en smartphones hebben een mate van straling nodig om in verbinding te staan met informatie. Hierdoor wordt je ook blootgesteld aan deze straling. Niet teveel achter de laptop of aan de smartphone is dan wel zo verstandig.

5. Weg bij het scherm

Depressie, slapeloosheid en stress zijn een paar gevolgen bij vrouwen van ononderbroken computergebruik. Als je veel achter de computer zit voor werk of privé, stap dan regelmatig weg van het apparaat.

6. Ga naar buiten!

Nieuwe energie kan worden opgedaan in de buitenlucht. Het betekent dat je verse zuurstof binnenkrijgt en dat je beweegt. Afvalstoffen kunnen zo worden weggenomen. Zo wordt je vitaler en kun je beter functioneren. Mensen die vaak wandelen blijken positiever en gelukkiger. 

7. Schrijven of lezen

Aandacht op schrijven leidt tot flow. Je bent even losgekoppeld van stress. Ook lezen werkt zeer ontspannend. De buitenwereld gaat uit, de binnenwereld aan. Vaak wordt je ook rustiger als je alles van je af kunt schrijven. Een magazine, roman of strip lezen werkt rustgevend. Met een lekkere rooibos thee erbij ben je weer helemaal ontspannen.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen