5 Hiking routes in het Cedergebergte, Zuid Afrika!

  • Geplaatst op
  • 0
5 Hiking routes in het Cedergebergte, Zuid Afrika!

Zuid-Afrika heeft werkelijk adembenemende wandelroutes, dus wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het fenomenale land. De Cederbergen zijn ongerept en hebben een overweldigend aanbod van rotsmassa's, grotten, watervallen en San-tekeningen. Het is een natuurreservaat 250 kilometer ten noorden van het enerverende Kaapstad en bevat 71000 hectare ruig terrein

 

Hiking routes in het Cedergebergte

Wij zetten de 5 beste hiking routes in het Cedergebergte op een rijtje!

 

1. Maltese Cross

De meest gemaakte klim. Het is een route naar de top van de Sneuberg via de Maltese Cross. Het is raadzaam hier twee dagen over te doen en in een karakteristieke Sneeuberg Hut te overnachten. Via de Wolberg Cracks, met 20 meter hoge stenen pilaren, klim je omhoog. Enige ervaring is wel gewenst. Hier is uitermate goed te genieten van het Bergfynbos en het uitzicht over de hellingen. Je kunt hier de prachtige Protea tegenkomen; 's lands trotse symbool. Dit zijn de vlaktes waar ridderspoor en buchu groeien, maar waar ook de rooibosthee vandaan komt. 

 

2. De Stadsaal grotten

Je wandelt van Kromrivier richting Disa Pool omhoog. Natte ravijnen worden gepasseerd en vele soorten bomen, zoals de Kaapse beuk, zijn te bewonderen. Met elke nieuwe hoogte, verandert de flora en fauna. Uiteindelijk zijn de Stadsaal grotten fabelachtig mooi, met hier en daar een verborgen waterval. Ook de Clanwilliam cederbomen, waar het reservaat naar is vernoemd, zijn in overvloed aanwezig.

 

3. Dwars door de Wolfberg Cracks

Vele wandelaars staan te popelen om richting de top van Wolfberg Arch te gaan, via de Wolfberg Cracks. Het is een flinke klim waar je een dag over doet. Een aantal hindernissen moet overwonnen worden en de rotsblokken moeten worden getrotseerd. De stenen torentjes zorgen dat je niet verdwaald. Op Wolfberg Arch is het er onbeschrijflijk mooi. De lichtval en het panorama doen je de kramp in je benen vergeten.

 

4. Grottekeningen

Het natuurreservaat heeft enkele routes die leiden naar de grottekeningen van de San, ook wel bekend als de Bushmen. Dit zijn toverachtige tekeningen op rotsen die erg oud zijn. Enkelen wel meer dan 10.000 jaar. De Sevilla Rock Art Trail is een pad dat leidt naar de meest prominente plekken in het reservaat om de kunst te bewonderen.

 

5. Algeria gebied

Algeria is een gebied binnen het reservaat met vele hikes bestemd voor één dag. Duiwelsgat, Machinegun Ridge en Suurvlak zijn er enkelen. Wilde dieren als reebokken, stekelvarkens, de Kaapse otter, vele hagedissen, grijsbokken en bavianen worden regelmatig gespot. Luipaarden zijn er ook, maar die ziet men zelden. Het is een wandeltocht voor elk type wandelaar.

 

Moe en voldaan kan er na afloop in een lodge genoten worden van een lekker kopje Sonnigdal rooibosthee.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen