4 Redenen om ’s avonds geen koffie te drinken

4 Redenen om ’s avonds geen koffie te drinken

Voel je je vaak humeurig? Heb je veel stress? Kun je 's avonds maar moeilijk slapen en lig je in bed nog lang na te denken over die extra kilo's die er niet af willen. Dan kan dit voor een groot deel te maken hebben met dat kopje(s) koffie die je ’s avonds achterover slaat.

 

Cafeïne laat je niet dromen

Er is veel wetenschappelijk bewijs over de effecten van cafeïne. Volgens het Amerikaans vakblad Science Translation Medicine kan één kop koffie de biologische klok met maar liefst 40 minuten vertragen. Dat lijkt eerder normaal want in cafeïne zit melatonine en deze zal het stofje dat ons slaperig maakt blokeren. Hierdoor kunnen zullen we moeilijker de slaap kunnen vatten. 

‘Wat moet ik dan drinken?’, horen we velen hardop denken. Rooibos thee is het perfecte vervangmiddel voor je vaste koffiedrank en/of avondafsluiter. In rooibos thee zit namelijk geen cafeïne. Beter nog, er zitten stoffen in om je rustig te maken. Rooibos thee drinken zal je nachtrust en humeur doen verbeteren en uw stress doen wegnemen. 

 

Koffie en overgewicht (obesitas)

Koffie doet de bloedsuikerspiegel stijgen en zeker 's avonds is dit niet wenselijk. Hiermee word je bloedsuikerspiegel verstoord en zullen suikers zich eerder omzetten in vet. Dit kan lijden tot overgewicht (obesitas). Zeker voor degene die weinig beweging hebben tijdens de dag kan dit nadelig zijn voor de gezondheid.

In koffie zitten tevens ook geen antioxidanten die zorgen dat afvalstoffen worden afgedreven. Nogmaals komt rooibos thee op de proppen. Deze zit boordenvol antioxidanten en zullen vrije radicalen tegengaan. Je bloedsuikerspiegel zal roosbos thee niet ontregelen. Beter nog! Het helpt bij de spijsvertering en dankzij de extra vitamine E, pro-vitamine A en dankzij de mineralen (ijzer, kaliumcarbonaat en magnesium) is het gezonde leven voor jou van start gegaan. 

 

Rooibos thee doet u herleven

Voor het inruilen van een kop koffie tegen een kop rooibos thee krijgt je niet enkel je verdiende nachtrust terug, maar ook een goed humeur, een slanke lijn en een leven zonder overbodige stress. 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen