Recept: Zwarte Champignons gevuld met Rooibos risotto

Recept: Zwarte Champignons gevuld met Rooibos risotto

Met rooibos thee van Sonnigdal kun je heerlijke gerechten maken! Ben je fan van risotto? Dan is dit recept zeker iets om te gaan proberen! Hieronder lees je het recept!

 

Ingrediënten van de Rooibos risotto

  • 180 g boter
  • 1, ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ongeveer 500 g arboriorijst
  • 3 liter middelsterke rooibosthee van Sonnigdal
  • 175 g Parmezaanse kaas
  •  200 g rode paprika, in fijne dobbelsteentjes gesneden
  • 3 el gehakte, verse peterselie zout en vers gemalen zwarte peper
  • 8 grote zwarte champignons verse kruiden voor de garnering

 

Bijpassende salade

  • 400 g gemengde minisla
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml witte wijnazijn
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 24 kerstornaatjes, gehalveerd

 

Opgeklopte room met parmezaanse kaas

  • 400 ml room
  • 40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

 

Rooibos risotto maken

Volg onderstaande stappen om een heerlijke zwarte Champignons gevuld met Rooibos risotto te maken!

  1. Verhit de helft (90 g) van de boter in een grote pan en fruit de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de rijst toe en bak 5 minuten. Roer van tijd tot tijd zodat de rijst gaat glanzen.
  3. Breng de rooibosthee aan de kook. Voeg de warme rooibosthee beetje bij beetje toe aan het rijstmengsel. Goed roeren bij het toevoegen van de vloeistof. Laat zachtjes koken tot de vloeistof geheel is opgenomen, voordat je weer vloeistof toevoegt. Blijf warme rooibosthee toevoegen tot de rijst gekookt is (al dente) en het mengsel romig is.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas, rode paprika, peterselie en de rest van de boter (90 g) toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schil de champignons. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons tot ze zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en leg ze met de hoed naar beneden in een ovenvaste schaal.
  6. Ontdoe de champignons van de steel en vul ze met de risotto. Druppel vlak voor het opdienen wat olijfolie over de champignons en plaats de schaal in de oven om door te warmen.

 

Serveren

  1. Doe alle minisla in een kom en maak aan met de olijfolie, azijn, zout en peper. Leg, om te serveren, een handjevol slablaadjes in het midden van het bord. Schik daarop een warme champignon en risotto. Leg de gehalveerde kerstomaatjes naast de zwarte champignon
  2. Klop de room stijf en schep de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak. Doe een lepel room met Parmezaanse kaas op de risotto en garneer met verse kruiden.

Je hebt nu zwarte champignons gevuld met Rooibos risotto! Geniet ervan en plaatst vooral een foto op onze social media kanalen!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS