Recept: Wortelcake met walnoten

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: Wortelcake met walnoten

Maak deze heerlijke wortelcake met walnoten en rooibos!

Ingrediënten:

150 ml zonnebloemolie

2 eieren

250 gr basterdsuiker (alternatief: 16 eetlepels biologische ahornsiroop graad B of C)

300 gr cakemeel

2 tl bakpoeder

2 tl baksoda

3 tl zout

4 tl gemalen kaneel

1 ruime tl gemalen kruidnagel

450 gr wortels, geraspt

100 gr walnoten, gehakt

Schil/rasp van 2 citroenen

sap van 1,5 citroen, waarin 2 zakjes Sonnigdal rooibosthee hebben geweekt

Bereiding

Volg onderstaande stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. vet een ronde taartvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed die met ingevet bakpapier.
  2. Vermeng de olie, eieren en suiker (of ahornsiroop) in een middelgrote kom.
  3. Zeef het meel, het bakpoeder, de baksoda, het zout, de kaneel en de kruidnagel in een grote kom en meng alles door elkaar.

Voeg de geraspte wortels toe en roer goed.

  1. Voeg het eimengsel bij het wortelmengsel en vermeng alles goed.
  2. Voeg de walnoten, de citroenschil en het rooibos-citroensap toe. Goed mengen.
  3. Giet het mengsel in de vorm. Bak de cake 75 minuten.
  4. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen. Draai de cake om op een rooster om hem volledig te laten afkoelen.

Tip: De cake kan naar smaak worden bestreken met een laagje boter of roomkaas.

  

Recept: Edgar Osojnik

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS