Recept: Salade van gegrilde peer en garam masalasiroop

Recept: Salade van gegrilde peer en garam masalasiroop

Op zoek naar een simpel en lekker voorgerecht? Wat dacht je van een heerlijke salade van gegrilde peer en garam masalasiroop! In deze salade proeft je de heerlijke rooibos smaak. 

 

Ingrediënten van de salade 

  • 500 ml sterke rooibosthee
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje van ca 5 cm
  • 2 stukjes verse gember (van ca 2,5 x 0,5 cm elk), gekneusd
  • 2 ruime tl groene of witte kardemompeulen, een beetje gekneusd
  • 2 ruime tl korianderzaad, een beetje gekneusd
  • 10 hele zwarte peperkorrels, een beetje gekneusd mespunt garam masalapoeder
  • 4 el rauwe, groene pompoenpit-ten (ongeroosterd)
  • Snufje zout
  • 2 Aziatische peren (of gewone peren)
  • 60 ml vers citroensap ongeveer 4x 100 g gemengde minisla, zoals minirucola, tatsoi (Chinese sla), rode spinazie zout en vers gemalen zwarte peper

Salade van gegrilde peer en garam

Volg onderstaande stappen om een heerlijke Salade van gegrilde peer en garam masalasiroop te maken!

  1. Doe rooibosthee, suiker, kaneelstokje, gember, kardemom, korianderzaad, peperkorrels en garam masalapoeder in een grote pan met een dikke bodem. Breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
  2. Draai het vuur lager en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de siroop is gereduceerd tot ongeveer 125 ml. Haal de pan van het vuur. Doe er een deksel op en laat de siroop ongeveer een uur trekken zodat de smaken zich kunnen verbinden. Zeef de siroop boven een kom. Gooi de vaste bestanddelen weg,
  3. Verhit een grote koekenpan of grillpan met een dikke bodem op middelhoog vuur tot hij heet is. Rooster de pompoenpitten gedurende 3-5 minuten onder voortdurend roeren tot ze opgepoft zijn en beginnen open te springen. Doe de pitten op een bord en strooi er zout over.
  4. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes en bedruppel ze met citroensap. Rooster de perenpartjes in een hete grillpan aan elke kant tot de afdruk van de grillpan aan alle kanten zichtbaar is. Leg de peren in de siroop en laat ze even trekken. Giet de peren af, bewaar de siroop.
  5. Schep de minisla om met de achtergehouden siroop van de peren. Een beetje siroop achterhouden. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schik de salade en partjes peer op vier borden om het gerecht te serveren. Besprenkel met de pompoenpitten. Druppel een beetje van de achtergehouden siroop rond elke salade.

 

Je hebt nu een salade van gegrilde peer en garam masalasiroop! Geniet ervan en plaatst vooral een foto op onze social media kanalen!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS