Recept: Butternut pompoensoep met rooibos

Recept: Butternut pompoensoep met rooibos

We willen graag aan je laten zien dat er naast theezetten nog andere mogelijkheden zijn met rooibos. Je kunt er ook mee koken! Hieronder het recept voor een heerlijke butternut pompoensoep!

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen heb je nodig

  • 1 Liter water
  • 3 Zakjes Sonnigdal Rooibos thee
  • 1 Butternut-pompoen van 1 kg, gehalveerd en ontdaan van pitten
  • 1 Teentje knoflook in plakjes
  • Olijfolie
  • 1 Middelgrote ui gesnipperd
  • 500 ml room
  • Zout en zwarte peper

 

Butternut pompoensoep maken

Volg onderstaande stappen om een heerlijke butternut pompoensoep te maken!

  1. Giet het water in een middelgrote pan, voeg de zakjes Sonnigdal rooibosthee toe en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes koken, haal de pan van het vuur en laat de rooibosthee nog 20 minuten trekken. Verwijder daarna de zakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Plaats de gehalveerde butternut-pompoen in een braadslede, besprenkel met knoflook en wat olijfolie. Rooster deze tot hij zacht is.
  4. Verwarm wat olijffolie in een grote pan en fruit de ui tot deze zacht en glazig is.
  5. Voeg het geroosterede pompoenvlees toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg de rooibosbouillon toe en laat ongeveer 30 minuten pruttelen. Af en toe roeren
  7. Voeg de room toe en laat 10 minuten tegen het kookpunt trekken. Laat het niet meer koken.
  8. Voeg peper en zout toe naar smaak en pureer de soep.

Je hebt nu Butternut pompoensoep! Geniet ervan en plaatst vooral een foto op onze social media kanalen!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS