Recepten met rooibos

De gezonde eigenschappen van rooibosthee

De gezonde eigenschappen van rooibosthee

Thee bevat als natuurlijk product gezonde stoffen die ons lichaam nodig heeft. De meeste theesoorten bevatten echter ook de stof theïne (net als cafeïne in koffie). Die stof is minder geschikt voor mensen die theïne moeten vermijden, dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een hoge bloeddruk.
Rooibosthee bevat helemaal geen theïne, omdat de struik waarvan rooibosthee gemaakt wordt, niet verwant is met de theeplant. Rooibos bevat weinig looizuur (tannine) wat in gewone thee zorgt voor een bittere smaak. Rooibosthee bevat wel veel andere mineralen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

Prijsaanpassing

  • Geplaatst op
  • 0
Prijsaanpassing

Zuid-Afrika is in het rooibos gebied in het Cedergebergte opnieuw getroffen door droogte. Al voor de oogst van 2015/16 en ook voor de oogst van 2016/17 is in het gebied veel te weinig regen gevallen. Deze omstandigheden hebben tot veel lagere oogsten dan gebruikelijk geleid.

7 Tips om te ontstressen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Relax, Thee
  • 0
7 Tips om te ontstressen

Dat kleine momentje ontspanning is ontzettend kostbaar. We hebben het druk in ons leven. Onderzoek wijs uit dat Nederlanders meer aandacht voor zichzelf willen. Teveel aan het hoofd, drukke agenda's, hoog prestatiegehalte op het werk, lage energie; vaak lukt het niet om te ontspannen. Stress is een veelvoorkomend probleem. Het stressen over stress wellicht nog groter. Stop alle hectiek en ga ontspannen met een lekker kopje rooibos thee!

levering binnen 3 werkdagen

veilig betalen via iDeal

originele rooibos thee

product van Zuid-Afrika

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS